Ville du ligge på dit CV?

Hvor mange gange har du hørt nogen sige, “bare sætte det på dit CV. Der er ingen måde, de kommer til at finde ud af”?
Det er fristende at sætte små hvide løgne på dit CV. Disse kan omfatte overdrive din viden om påkrævet software (“hvis de kalder mig, jeg vil lære mig selv i løbet af weekenden”), en certificering (“de vil aldrig gå igennem alt det besvær at finde ud af”) eller udvide datoer på en tidligere arbejdsgiver (“de kan ikke finde ud af. Selskabet gik fallit”).
Så hvad er big deal? Det er ikke ligesom du påstår at være læge, højre? Hvem er du såre alligevel? Du strække bare sandheden lidt for at få din fod i døren – eller så du fortælle dig selv. Hvis disse er kendte tanker, kan du re-tænke dem.. Hvorfor? Fordi der er en reel risiko for at blive fanget. Oddsene for at komme væk med en liste over urigtige oplysninger på dit CV er sandsynligvis, godt… Hvem rigtig ved? Vil du finde ud af den hårde måde?
Der er mange årsager til, at kunne bede en menneskelige ressourcer manager til at foretage en beskæftigelse baggrundskontrol. Måske du udfører ikke dit job som forventet. Måske en medarbejder har de samme legitimationsoplysninger og blev mistænksom, når din fakta ikke tilføje under en samtale. Nogle virksomheder har aldrig oplevet en uærlige medarbejder, der løj på sit CV, og kontrollerer ikke rutinemæssigt arbejde historier og gyldigheden af legitimationsoplysninger. Kort sagt, har de en falsk følelse af sikkerhed. Bare det samme, mange ansættende ledere er meget bevidst om, at liggende på et CV er ved at blive en bekostelige problem for mange virksomheder, og kontrollere grundigt alle fakta, selv efter at de ansætter en kandidat.
Desværre, det er ganske almindelige disse dage at lære af medarbejder afslutninger fordi baggrundstjek afslørede uærlighed. Afhængigt af graden af positionen eller sværhedsgraden af forfalskning, kan dette undertiden føre til retssager. Så før du beslutter dig at gøre dig selv ser bedre ud på papir, tro igen. Det er ikke værd at få jobbet, hvis du ikke vil kunne leve op til det eller holde på den.
Moralen af denne historie? Risiker din fremtid ved at lyve om din fortid! Ærlighed er altid den bedste politik!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Rul til toppen