Indien ønsker at bekæmpe Kina i Afrika

NEW DELHI: Indien har sin opgave skåret ud i Afrika – for at opnå den fordel tabte til Kina. New Delhi har omsider indså de enorme potentielle Afrika tilbud og har afholdt den første Indien og Afrika-konference, som formelt begynder på mandag, selvom topmødet er rakke ned nemlig 8 marts 2009.

Desværre, fokus på Afrika er mere af en efter-tanke udløst af Kinas voksende reach og slagkraft i kontinentet. Sidste år, gik Kina på en massiv omtale blitz, når det organiseres Kina-Afrika-topmøde i Beijing.

Indiens traditionelle forbindelser med afrikanske lande gå tilbage meget længere end Kinas. Under Indiens anti-koloniale kamp, flere afrikanske lande også går gennem lignende bevægelser for at opnå uafhængighed. Mahatma Gandhi rolle i kampen mod apartheid i Sydafrika er nu en del af historien. I det første årti af Indiens uafhængighed, forbindelser med Afrika forblev intakt, men efterhånden, som Indien står over for interne problemer, interesse i langt væk Afrika aftaget.

Nu meget af dette er imidlertid ændret. Afrika er en af de rigeste kontinenter om i olie, gas, mineraler, diamanter og indiske industrier sprede deres vinger der. Tatas er veletableret i Sydafrika.

Indiske medicinalvirksomheder leverer livsvigtig medicin, herunder AIDS retrovirale lægemidler, på koster mindre end halvdelen af vestlige producenter. Indiens image blandt tænker afrikanere siges at være meget bedre end kinesiske, som nogle betragter som udnyttende ligesom de tidligere koloniale herskere fra den gamle verden.

“Fokus i Indien har været og fortsat være på kapacitetsopbygning og menneskelig ressource udvikling i Afrika. Der er mange afrikanere, der kommer ikke kun til at studere, men der er også partier, som kommer til dedikeret kurser i kapacitetsopbygning,”viceminister for eksterne anliggender Anand Sharma sagde mens åbningen Indien og Afrika editors’ konference på tirsdag.

Indien er også ivrige efter at få styr på Afrikas kulbrinte aktiver til at opfylde sit stigende energibehov. “Indien har en meget hjertelig og gamle forhold med landene i Afrika, og vi vil nu bevæge sig fremad i en stor måde, at yderligere konsolidere denne relation og give det en ny form.

Vi vil helt sikkert se aggressivt på Afrika for olie og gas aktiver til at sikre energisikkerheden for landet,”sagde råolie og naturgas minister Murli Deora.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Rul til toppen